Off

El passat dijous, dia 20 de Febrer, es va realitzar al Centre d’Empreses Innovadores (CEI) una sessió de la Aula d’Extensió Universitària de les Garrigues on es va explicar el «LUPUS«.

El Dr Josep Ordi-Ros i la Dra Cristina Solé van explicar les múltiples manifestacions que dona aquesta malaltia, el seu pronòstic, el seu tractament i la investigació actual que es realitza. Els punts claus de la sessió van ser:

  • El Lupus és una malaltia autoimmune, sistèmica i crònica. Per tant, pot afectar a QUALSEVOL òrgan del cos, NO existeix una cura i NO es sap perquè el sistema immune deixa de funcionar correctament.
  • La investigació biomèdica es centra en TROBAR BIOMARCADORS de prognòstic per poder estratificar els pacients i NOVES TERÀPIES no basades en immunosupressió i que puguin erradicar la malaltia. Per exemple: teràpia gènica amb miRNAs o teràpia amb CAAR-Tcells o nanoteràpia.

Agraïr sincerament a la Universitat de Lleida per organitzar-ho i al Consell Consultiu de la Gent Gran de les Garrigues per la donació econòmica que han realitzat a la Fundació Catalana del Lupus. Aquesta anirà ÍNTEGRAMENT per recolzar la RECERCA BIOMÈDICA que es realitza a la Unitat del Lupus – Vall Hebron Barcelona Hospital Campus.

El Dr Josep Ordi-Ros explicant les múltiples manifestacions que poden tenir els pacients amb Lupus Eritematòs Sistèmic
La Dra Cristina Solé explicant el significat de la «autoimmunitat» i com les noves teràpies podrien ser més efectives.