Investigació COVID-19 en els pacients amb Lupus Escrito mayo 15, 2020 por Josep Ordi Ros

Off

El SARS-CoV-2 es l’agent etiològic de la malaltia per coronavirus 2019 (COVID-19) caracteritzat per una infecció pulmonar en els humans. El COVID-19 es la pandemia a nivel mundial més important i severa que hem tingut en els últims anys. Dins d’aquest estat d’alarma, els pacients amb Lupus Eritematos Sistèmic (LES) podrien tenir un major risc d’infecció i podrien no immunitzarse del COVID-19 com a conseqüència del seu tractament de base. No obstant, no hi ha queda gens clar.

Per aquest motiu, es necessari fer investigació, per poder respondre totes les nostres preguntes.

A més a més, recentment, s’han iniciat projectes per veure si la hidroxicloroquina podria ser una teràpia preventiva per la infecció del SARS-CoV-2. Com molts de vosaltres sabeu, aquest fàrmac s’usa com a tracatment base de molts Lupus. És molt interessant mirar si en els Lupus que prenien aquest medicament durant la pandèmia han tingut més o menys casos d’infecció.

Totes aquestes qüestions les estan estudiant en l’equip de Recerca del Dr Josep Ordi-Ros i la Dra Josefina Cortés-Hernández.

Necessiten finançament per poder fer més experiments i aprofundir en els resultats preliminars que ja tenen. I què podem fer???

Doncs participa en aquest REPTE SOLIDARI #CursaCovidLupus

El dissabte 23 de Maig durant tot el dia a on vulguis, només has de fer una activitat esportiva per fora o dins a casa, respectan sempre el confinament de la teva regió.

Tota la informació a: https://www.migranodearena.org/reto/21988/investigacio-covid-19-en-los-pacientes-con-lupus

El reglament el teniu en català i en castellà aquí: